Näkileivad tomati-basiiliku hummuse ja pestoga

VAJA LÄHEB: Näkileivad Hummus Pesto VALMISTAMINE: Murra näkileivad tükkideks ja kata hummuse ja pestoga. Meie kasutame karulaugupestot, aga kui sul ei ole pestot, siis võid hummusele peale panna näiteks värsket kurki või punast sibulat.

Pannkoogiampsud “kalamarjaga”

PANNKOOGID: 2 muna 150g nisujahu 0,5tl söögisoodat 2spl suhkrut 0,5tl soola 250ml keefirit õli praadimiseks LISANDID: 1 punane sibul punane meremari hapukoor VALMISTAMINE: Sega munad ja suhkur. Seejärel lisa jahu ja keefir vaheldumisi nii, et jahutükke sisse ei jääks. Lisa sooda ja sool (kui liiga paks taigen jäi, siis lisa keefirit) ja küpseta pannkoogid (sellise …

Pannkoogiampsud “kalamarjaga” Loe lähemalt »

Šokolaadimuffinid soolakaramellitäidisega

TAIGEN: 120g jahu 60g kakaopulbrit 0,5tl soodat 0,5tl küpsetuspulbrit näpuotsatäis soola 100g võid 150g suhkrut 220g keefirit SOOLAKARAMELL: 150g suhkrut 100g võid 200ml vahukoort 2tl soola TOORJUUSTUKREEM: 200g toorjuustu 100g võid näpuotsatäis soola 400g tuhksuhkurt VALMISTAMINE: Sega jahu, kakaopulber, sooda, küpsetuspulber ja sool. Teises vahusta munad ja suhkur ja lisa pett. Lisa vedel segu kuivale …

Šokolaadimuffinid soolakaramellitäidisega Loe lähemalt »

Napoleoni kook

TAIGNA JAOKS: 1 muna 250g jahu 150g võid 100ml vett 0,5tl äädikat 0,5tl soola KREEM: 3 muna 75ml jahu 600ml piima 1spl võid 200ml suhkrut 1tl vanillisuhkrut VALMISTAMINE: Taigna valmistamiseks sega kõigepealt või ja jahu. Seejärel lisa ülejäänud taignakomponendid ja pane 4 tunniks külmkappi. Kreemi valmistamiseks kuumuta piim ja suhkur keemiseni. Lase veidi jahtuda. Sega …

Napoleoni kook Loe lähemalt »

Banaanipannkoogid (VEGAN)

VAJA LÄHEB: 2 küpset banaani 200ml kookospiima 150g jahu 1tl küpsetuspulbrit 0,5tl soola praadimiseks kookosrasva Värskeid marju (saab tellida näiteks siit) VALMISTAMINE: Püreesta kahvliga, saumiksriga, köögikombainis või blendris banaanid. Lisa jahu, sool ja küpsetuspulber ja sega. Lisa kookospiim ja sega. Küpseta pannkoogid. Eriti head on pannkoogid kookoskondenspiimaga (saab tellida näiteks siit).

Tomatipüreesupp (VEGAN)

VAJA LÄHEB: 400g purustatud tomateid (konserv) 2 spl tomatipastat 3 küüslauguküünt 1 puljongikuubik 200ml vett 1spl suhkrut KUI SOOVID, LISA: 1 sibul kookospiima

Bataadipüreesupp (VEGAN)

VAJA LÄHEB: 400g bataati (2tk) 200ml kookospiima 200ml vett 1 puljongikuubik KUI SOOVID, LISA: 1 sibul 1 tšilli VALMISTAMINE: Koori ja tükelda bataadid. Kui lisad sibulat ja tšillit, siis tükelda ka need. Pane tükeldatud asjad potti, lisa kookospiim, vesi ja puljongikuubik. Kui soovid, võid vee asemel ka kookospiima kasutada. Keeda umbes 20 minutit ja püreesta. 

Lihapallid

VAJA LÄHEB: 400g hakkliha 6spl ketšupit 1spl sinepit soola pipart VALMISTAMINE: Sega hakkliha, ketšup, sinep ja maitseained. Kui soovid, võid lisada näiteks küüslauku, sibulat, mett või muud meelepärast. Pane ahi sooja-200 kraadi. Vormi segust 50g pallid ja prae neid kuumal pannil 5 minutit. Seejärel lao ahjuplaadile/vormi nii, et jätad vahed sisse, tõsta ahju ja küpseta umbes 25 …

Lihapallid Loe lähemalt »